Per a unes condicions dignes en els processos d’oposicions

Per a unes condicions dignes en els processos d'oposicionsLlicència Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 by UOB

Aspirants i tribunals mereixen desenvolupar el seu rol en condicions òptimes

Tots i totes coneixem la particularitat de les convocatòries d’oposicions d’enguany (extraordinàries i ordinàries) i, tot i que UOB Ensenyament ha intentat que no fos així, implicaran, finalment, importants dificultats de conciliació familiar i laboral per a molts docents, que es veuran obligats a desplaçar-se cap a l’illa major, fet menys apreciable en cursos anteriors. És per això que, UOB Ensenyament, insta la Conselleria d’Educació i FP a tenir presents certs aspectes:

  • La necessitat que les Instruccions concretes dels diferents procediments selectius es publiquin quan abans millor per facilitar l’organització d’aspirants i tribunals i compensar, així, el greuge que suposa el fet d’haver de desplaçar-se.
  • Reclamem que el dilluns després de la realització de les proves sigui dia lliure tant pels aspirants com pels tribunals, els quals, en cas de no ser així, es veurien sobrecarregats i esgotats, especialment els de la convocatòria ordinària, la qual preveu la realització de la part pràctica el diumenge capvespre.
  • Que s’estableixin unes condicions dignes per a tots els membres dels diferents tribunals. Tots ells i elles, amb responsabilitats familiars a atendre, són docents que hauran de compaginar l’activitat docent de final de curs amb la d’avaluació dels seus companys, el que sumat als necessaris desplaçaments cap a Palma suposarà una important sobrecàrrega de feina. És per això que, demanam als responsables d’aquesta Conselleria, que estableixin unes instruccions concretes i unificades per a tots els centres que permetin flexibilitzar els horaris i minvar les tasques a realitzar en els centres.

UOB Ensenyament no deixarà de fer passes per garantir que aspirants i tribunals poden desenvolupar el seu rol en unes condicions òptimes i dignes.