Comissions de Serveis per a la Inspecció Educativa i Protocol Certificats de Professionalitat

Avui, 27 de maig de 2021, ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació extraordinària amb l’ordre del dia següent:

1. Proposta de convocatòria per proveir, mitjançant el sistema de comissió de serveis, llocs de feina de la Inspecció Educativa

2. Esborrany d’Instrucció conjunta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB i del conseller d’Educació i Formació  Professional, per la qual s’aprova el protocol per gestionar la formació de Certificats de Professionalitat en Centres Propis Educatius Públics.

Referint-nos a la Comissió de Serveis per a l’Inspecció Educativa, el canvi més notori és que l’aspirant ha d’acreditar una antiguitat mínima de vuit anys com a funcionari o funcionària de carrera en algun dels cossos que integren la funció pública docent i una experiència mínima de la mateixa durada. 

Passant al punt 2, Llorenç Pou, director general de Model Econòmic i Ocupació, ens ha explicat el nou sistema integrat proposat, on els Certificats de Professionalitat i la FP s’integraran dins els centres i estarà impartit pel professorat ordinari dels centres docents. Permet plantejar de manera harmoniosa la impartició dels dos sistemes compartint l’àmbit educatiu

UOB Ensenyament, pensa que el projecte té característiques favorables però també hem demanat la concreció de tots aquells aspectes que afecten al professorat (horaris, coordinació, perfils dels docents, places ofertades…).

Els punts que podem concloure són:

  • El tractament dels Certificats de Professionalitat serà el mateix que el d’FP. Els centres plantejaran l’oferta i segons la inscripció es durà o no a terme la formació.
  • Les places seran cobertes per personal funcionari de carrera o personal interí (vacants), la plaça del qual sortirà amb la informació necessària. 
  • El centre serà l’encarregat d’organitzar horaris (matí o tarda) i designar el membre de coordinació.
  • El mínim i el màxim d’alumnat per poder dur a terme aquesta formació seguirà les directrius de la Formació Professional. 

El procés de sol·licituds per part dels centres just acaba de començar, però Toni Baos ens ha informat que ja és segur que sortiran entre 20 i 25 places docents i aquestes s’incrementaran quan s’hagin presentat totes les sol·licituds i es facin les coordinacions pertinents.

Recordar que són ofertes diferenciades. La Formació Professional et dona una titulació i els Certificats de professionalitat són una modalitat formativa ocupacional remunerada que dona un certificat.

Al torn obert de paraules, UOB Ensenyament ha demanat quan es publicaran les llistes provisionals d’interins i la Directora General ens ha dit que es farà a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent. Finalment, s’ha publicades avui matí mateix, però les han hagut de retirar perquè hi hem detectat errors en la baremació. Ens han assegurat que podrien fer-ne altre cop la publicació demà matí mateix (divendres 28).