Campanya de vaccinació

Avui matí s’ha reunit la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals amb l’únic punt a l’ordre del dia d’informar sobre la campanya de vaccinació contra la Covid19 al personal docent i no docent dels centres educatius no universitaris de les Illes Balears.

S’ha informat que després de la reunió mantinguda la setmana passada entre la consellera de Salut i Consum, el conseller d’Educació i Formació Professional  i les diferents direccions generals, es varen establir els criteris d’etapa i edat de la campanya de vaccinació.

Des d’UOB s’ha demanat com es gestionarà en general la gent que no es vulgui vaccinar en primera instància i sí ho vulgui fer més endavant. També s’ha demanat com es farà en el cas particular del personal alliberat sindical que es vulgui vaccinar després dels companys que estan a les aules. La resposta per part de Conselleria ha estat que s’està fent un registre de vaccinació de les persones citades i que en els casos que no es vaccinin en primera instància, se’ls tornarà a citar més endavant, sense concretar si serà després del grup 6 i abans del grup 7, o després d’aquest darrer grup i, en tal cas, no han especificat quan. Igualment UOB ha remarcat que la reunió hagués estat més útil si s’hagués produït abans de l’inici de la campanya de vaccinació.

Altres punts tractats:

  • Els docents que són majors de 55 anys seran citats a mesura que es disposi de vaccins ARN missatger.
  • A les persones que ja tinguin anticossos només se’ls hi administrarà una dosi.
  • Els docents que estan de baixa per incapacitat temporal seran igualment vaccinats.
  • En el moment de donar la cita, s’acordarà el lloc de vaccinació, independentment de la destinació del docent.
  • La segona dosi s’administrarà amb 10/12 setmanes de diferència respecte a de la primera.
  • La cita per la segona dosi es dona el mateix dia que s’administra la primera.
  • Recomanació de Sanitat: prendre 1g de paracetamol 6 hores abans i després de la vaccinació com a mesura profilàctica contra possibles efectes secundaris.
  • A l’illa de Mallorca, 7.000 docents han estat citats per la vaccinació.

Per altra banda, dia 10 de febrer UOB va denunciar que Conselleria tornava a arribar tard en el repartiment d’EPI als centres educatius (AQUÍ). Aquest repartiment, inicialment previst per a finals del mes de gener, es va ajornar a finals del mes passat. A la reunió d’avui s’ha tornat a demanar per la situació d’aquest tema i s’ha informat del següent:

  • A partir de divendres 5 de març es repartirà una partida econòmica als centres educatius per la compra de mascaretes FFP2.
  • Hi ha la previsió de que el repartiment directe de la resta d’EPI es produeixi al voltant de dia 15 de març, sense poder-ho assegurar.

Des d’UOB:

  • Ens congratulam que, tot i que tard, es materialitzi la reivindicació que hem fet des de principi de curs de subministrament de mascaretes FFP2.
  • En cas que es produeixi el repartiment de la resta d’EPI dins el nou termini indicat, el material pel segon trimestre arribarà a 15 dies de la finalització d’aquest.

Tornam a lamentar que Conselleria segueixi arribant tard i malament amb els subministrament. A dia d’avui, el personal treballador segueix havent-se de pagar de la seva pròpia butxaca les mascaretes i la resta d’EPI. Com ha fet des de l’inici de curs, UOB seguirà denunciant aquesta situació.