UOB exigeix que es retiri el concert al col·legi de l’Opus on es fan homenatges al nazisme

 

Foto: dbalears.cat

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, exigeix a la Conselleria d’Educació que retiri el concert econòmic al col·legi Llaüt, on un grup d’alumnes s’ha fet una fotografia fent la salutació nazifeixista que s’ha difós a les xarxes socials i mitjans de comunicació.

Els col·legis Aixa i Llaüt, vinculats a l’Opus, reben al voltant d’1,7 milions d’euros per un concert que la Conselleria ha demostrat que és innecessari, i que ve imposat per sentències dels tribunals superior, suprem i constitucional.

És intolerable que a les Balears, on fan falta com a mínim quinze nous centres públics, se subvencioni uns col·legis elitistes que segreguen per sexe i on els alumnes honoren dins les aules el nazisme, que va provocar la segona guerra mundial amb la mort de seixanta milions de persones.

Exigim també que Inspecció educativa supervisi i faci un seguiment dels processos educatius que es desenvolupen als centres privats sostinguts amb fons públics, tal com és preceptiu segons el Programa d’Actuació per al curs 2018-2019 signat pel conseller Martí March, i sobre tot arran d’aquests fets.

Palma, 24 de juny de 2019