El sindicat STEI va vendre fum a dos dies de les eleccions

Circular 124/2018

El diumenge 2 de desembre, a dos dies de les eleccions sindicals, el diari Última Hora va publicar una notícia sota el titular “El STEI gana el recurso contra el cese de docentes interinos a 30 de junio que impedía que cobraran julio y agosto“, on es feia ressò d’unes declaracions del secretari general del sindicat STEI, Cosme Orell, segons el qual “la Conselleria haurà d’anul·lar el cessament de tots aquests interins i estendre el seu nomenament fins el 31 d’agost, podent així cobrar els mesos de juliol i agost amb les corresponents cotitzacions i mèrits.”

Ara bé, qui són “tots aquests interins”? Segons la notícia, la mesura “beneficia els interins que han fet feina un mínim de cinc mesos i mig” i això NO ÉS CERT perquè només afecta els interins que han tingut contracte en vigor a 1 de juny. Anem a pams:

1) El sindicat STEI no ha guanyat cap recurs perquè els recursos els van posar individualment els afectats.

2) Els interins que han posat aquests recursos ho han fet perquè tenien contracte a 1 de juny i la llei de pressuposts els reconeixia l’estiu sencer, mentre que la llei de modificació dels pressuposts els perjudicava perquè només concedia una indemnització a tots els casos. Amb les resolucions individuals que han rebut de Treball ara podran continuar acollint-se a la primera llei.

3) Els interins amb cinc mesos i mig però sense contracte vigent a 30 de juny, que són la gran majoria, continuaran amb una simple indemnització.

Esperam que amb aquestes explicacions hàgim resolt els dubtes que ens heu fet arribar molts de vosaltres. Per altra banda, consideram que STEI s’ha retratat donant lloc a un titular enganyós com aquest a dos dies de les eleccions i creant falses expectatives a molts d’interins.



Vegeu també: Atenció: Reclamació estiu interins (12.12.2018)