La Conselleria ens impedeix fer preguntes a la mesa sectorial

Circular 114/2018

Durant la Mesa Sectorial d’Educació que va tenir lloc el passat dia 25 d’octubre la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, va impedir a Unió Obrera Balear acabar la seva intervenció quan aquesta feia ús del torn de paraula i no li va respondre a cap de les qüestions que exposà durant la sessió. La directora general ho va voler justificar esmentant tres motius: que a les 12:30h hi havia les reclamacions al cens, que la temàtica no era a l’ordre del dia i que no volia «deixar la resta de sindicats en inferioritat de condicions»; va afirmar textualment, en referència a UOB, que «si del que se tracta és d’avançar-nos a la resta de sindicats, no» (sic). 

– En resposta al primer motiu volem informar que entre que finalitzava la primera mesa i començava la reunió de la mesa electoral transcorrien prop de dues hores. 

– Quant al segon motiu denunciam que l’Administració i la resta de sindicats parlaren amb total llibertat de temes que no eren a l’ordre del dia, com per exemple: oposicions, futura resolució de tutorització amb efectes a partir del curs 2019-2020 (pendent de convocatòria de mesa i esborrany), contractació de professorat, interins S, mesures d’estabilitat, constitució del grup de treball de retallades, etc. 

– I pel que fa al tercer motiu volem destacar que la nostra tasca va dirigida únicament i exclusiva a la defensa dels interessos dels treballadors, no pas a acontentar l’Administració. 

És inadmissible que la directora general actuàs d’aquesta manera. No hem d’oblidar que una de les principals funcions que té la presidenta de la mesa és aplicar el mateix criteri per tots, un criteri que ha de ser just i equitatiu, també la d’escoltar la veu dels treballadors. Per tot això, properament entrarem dos escrits a registre: el primer consistirà en un recull de qüestions que distints docents ens feren arribar i que l’Administració no ens deixà formular a la mesa, aplicant-nos una censura que ens recorda el tractament que rebíem a l’anterior legislatura; i el segon serà per demanar que es respecti el Reglament d’organització i funcionament de la Mesa Sectorial d’Educació (BOIB Núm. 25 de 24 de febrer de 2018), tant pel que fa a les convocatòries, que en aquesta ocasió es va enviar amb menys de 48 hores d’antelació sense que es tractés d’un “cas d’urgència reconeguda”, com per la resta d’aspectes que s’hi estableixen. 

Finalment volem destacar que a la mesa es va confirmar, tal com anunciàrem públicament el passat 18 d’octubre, que la Conselleria accepta la nostra petició de crear una llista única i adjudicació cremallera, fruit d’una incansable lluita d’ençà que existim en compliment dels acords de l’Assemblea de Docents i de l’assemblea del nostre sindicat. Podeu llegir tots els detalls del desenvolupament d’aquesta a la nostra entrada del blog o en el següent enllaç: https://www.uobensenyament.cat/2018/10/resum-mesa-sectorial-25-10-18-la.html