UOB condemna el servilisme del Govern balear davant la reina d’Espanya i la ministra d’Educació

Circular 107/2018

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, Sectorial d’Ensenyament, denuncia i condemna l’actitud servil dels dirigents del Govern Balear, encapçalats per Francina Armengol i el conseller d’Educació Martí March, davant la visita de la reina d’Espanya i la ministra d’Educació María Isabel Celaa al Centre de FP Son Llebre, en una nova versió penosa, ridícula i estantissa de la pel·lícula “Benvingut Mister Marshall”.

Des d’UOB opinam que s’ha perdut una bona ocasió per dur les sres. Ortiz i Celaa a retratar-se devora un dels 116 barracons, una aula de primària amb ràtios il·legals, una aula taller de FP amb equipaments obsolets i sense espai suficient, o els docents amb més de 55 anys sense reducció horària. Pel que fa a la FP, cal recordar també que la manca d’instal·lacions als centres educatius impedeix augmentar l’oferta educativa a cicles com Nauticopesquera i obliga a fer convenis amb empreses i entitats per fer la part pràctica a hotels i hospitals, que a mecànica de l’automòbil es fan pràctiques amb cotxes de fa 30 anys, o que l’especialitat d’Auxiliar d’infermeria està igualment estancada per la manca de mercat laboral degut a una plantilla insuficient a la Salut pública.

És indignant que els nostres governants hagin venut una imatge bucòlica de l’educació a les Balears als representants de l’Estat espanyol, el mateix Estat que ens espolia el 48% dels nostres imposts segons les balances fiscals reconegudes per Madrid, i que ens condemna a un pressupost educatiu raquític rematat per la manca de voluntat política del Govern balear del PSOE. Com a botó de mostra, el País Basc inverteix en educació 1.251 euros per habitant i les Balears només 802. Després d’aquesta escenificació de país de flors i violes, ens demanam amb quina força reclamarà a Madrid la presidenta Armengol un finançament mínimament acceptable.

Palma, 28 de setembre de 2018