Calendari escolar 2018-19: aprovat amb el nostre vot en contra

Ahir horabaixa es reuní el ple del Consell Assessor del calendari escolar per tal de revisar la proposta de resolució de la Conselleria per al calendari escolar 2018-19.

Del total de 30 representants assistents al ple, només 3, entre els quals UOB Ensenyament, hi votàrem en contra per mostrar el nostre rebuig a l’avançament de les proves extraordinàries de 2n de Batxillerat a la darrera setmana de juny i de la segona convocatòria de les PBAU a la primera quinzena de juliol, fets contra els quals ja ens havíem pronunciat en el darrer any. Hi afegírem la queixa que als instituts, la Conselleria consolida el fet de començar cada vegada més prest, cosa que redueix el temps de què disposa el professorat per a la preparació del curs.

També demanàrem que el primer dia lectiu es dediqui exclusivament a recepció, acollida i presentacions, proposta que la D.G. de Planificació refusà argumentant que es “tudarien hores”.

La resta de sindicats de l’ensenyament públic, juntament amb altres organitzacions i fins a arribar a 23, hi votaren a favor. S’abstingueren 4 entitats que argumentaren el seu vot també per rebuig a l’avançament de les recuperacions de 2n de Batxillerat.

Les novetats més importants respecte a l’any passat són:

  • Els centres docents podran establir dos dies festius de lliure disposició per tal de, segons Conselleria, evitar que certs municipis demanin començar un dia abans per poder tenir un dia festiu més.
  • Els estudis superiors de disseny (EASDIB), d’art dramàtic (ESADIB) i de música (Conservatori Superior) han modificat les dates d’inici i acabament a proposta de cada un d’aquests centres i per tal de complir amb les setmanes mínimes lectives.

Us pot interessar també:

Al torn obert de paraula:

  • FAPA Mallorca demanà a la Conselleria que comenci a tractar la possibilitat d’obrir els centres educatius en períodes no lectius per tal de fomentar la conciliació familiar. La D.G. de Planificació respongué que traslladarà la petició a la resta de Conselleria tot i que considera que el Consell Assessor del calendari escolar no seria el fòrum més adequat per a aquest debat.
  • ADESMA explicà que de cara al calendari escolar per al curs 2019-20, pensa presentar una proposta per a avançar també les recuperacions de 1r de Batxiller i d’alguns cursos d’ESO al mes de juny i deixar de fer-les al setembre.

Són dos temes prou importants dels quals segur que n’haurem de tornar a parlar.