La Conselleria agafa el llis anunciant resolucions que encara no han passat per mesa

Tal com va passar amb les perfilacions de places, abans de la mesa sectorial d’ahir horabaixa la premsa ja publicava que es posarà en marxa el Programa d’Acompanyament Escolar. Encara que l’esborrany segon i definitiu que es va aprovar estableix que seran tres hores setmanals a cada grup, els diaris diuen que són quatre perquè així es va dir a la roda de premsa del conseller el dematí.

Segons se’ns va dir, l’assignació del MEC a les comunitats autònomes, que en el cas de les Balears seria de 500.000 euros, té en compte l’alumnat amb necessitats especials de suport educatiu (NESE). Tot i així, mentre aquí som al capdavant en alumnat nouvingut any rere any, a les Canàries els han assignat 982.067 euros. Això vol dir 47 cèntims per habitant, per 44 cèntims a les Balears.

Des d’UOB no vam aprovar el Programa perquè només es concedirà si hi ha docents del propi centre que el vulguin impartir, cosa que pot deixar fora els centres que no en disposin. Consideram que en segona opció s’hauria de poder recórrer a interins, docents d’altres centres, etc.