Taxa d’interins: nova reunió a Madrid però tot continua igual

Segons va informar ahir Personal Docent just abans de començar la mesa sectorial, hi ha hagut una nova reunió a Madrid però sense novetats sobre el que ja hem explicat: cada CCAA ha de preparar un estudi de les places vacants ocupades per interins i el Govern espanyol decidirà com i de quina manera es redueix la taxa per arribar al 8% que han promès. Missió impossible, insistim, si no s’allibera la taxa de reposició. Segons les xifres que s’hi van aportar les Balears i València són els dos territoris amb més percentatge d’interinitat.

Aquesta incertesa i dependència total de les decisions Madrid fa que ens refermem un cop més en la reivindicació de les plenes competències en Educació, un autogovern real i un finançament just controlat per les nostres institucions i no per un sistema estatal que sempre acaba perjudicant-nos. Per a darrera mostra, l’anunci d’estudis universitaris gratis a Andalusia!

Pel que fa a la futura modificació de la normativa estatal d’oposicions la directora general de Personal Docent va dir que primer ha de passar per una mesa general estatal de funció pública.