107 barracons a les Balears, cap a Extremadura

COMUNICAT DE PREMSA

UOB Ensenyament demana un pla de xoc pressupostari a Educació davant la notícia que aquest curs hi haurà 107 barracons, 14 més que l’any passat. Aquestes dades demostren que la inversió actual en infraestructures és insuficient, i que les obres que es van anunciant, a l’espera de conèixer el futur mapa escolar previst per la Conselleria, no basten per cobrir les necessitats educatives de les Illes.

Des d’UOB reclamam al Govern valentia política per exigir un tracte fiscal i un finançament a Madrid que ens permeti arribar a la situació d’Extremadura, on amb una població semblant a les Balears no tenen un sol barracó, segons un estudi de la revista La Marea ( http://www.lamarea.com/2016/03/30/radiografia-de-los-barracones-escolares/ ).

Segons aquest mateix estudi, el País Valencià amb 1.700 barracons i Catalunya amb 996 abasten el 79% del total de l’Estat. Si hi afegim els 107 barracons de les Balears, podem veure que el conjunt dels territoris de parla catalana suporten el 82% dels barracons de tot l’Estat. Unes xifres insostenibles que juntament amb les ràtios excessives, l’allau d’immigració escolar reconeguda pel conseller Martí March, amb una mitjana de 20 matriculacions diàries de nouvinguts, i l’aplicació de la LOMCE, afecten greument la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres alumnes.

Palma, 13 de setembre de 2016

Diari de Balears:

AraBalears:

Última Hora: