La Conselleria prepara un procediment d’urgència per avaluar i excloure interins

A la Mesa Tècnica que va tenir lloc ahir, 28 d’octubre, la directora general de Personal va informar que la Conselleria estudia la implantació d’un procediment d’urgència per avaluar la tasca docent de determinats interins, a petició del col·lectiu de directors i d’Inspecció. En paraules de la directora general, seria un procediment “puntual, contradictori i no disciplinari”. És a dir, que només s’aplicaria en casos concrets, l’interí podria presentar al·legacions i no entraria dins el procediment disciplinari ordinari, que consideren “poc àgil” per als casos per als quals està pensat. Properament es redactarà un esborrany de proposta i es tractarà en Mesa Sectorial.

Segons van explicar, el procediment s’iniciaria a proposta del director i Inspecció decidiria si dur la instrucció endavant. Si fos així, es donaria a l’interí afectat l’oportunitat d’al·legar i resoldria la Direcció General de Personal. En cas que es resolgués que hi ha manca d’idoneïtat per a la docència, el nomenament quedaria sense efecte i suposaria l’exclusió a les llistes per al curs següent. S’informaria d’aquests casos a la Mesa Sectorial.

La directora general explicà que la mesura es preveu per a “14 o 15 casos localitzats” d’interins “amb un historial d’anys i anys”, la tasca dels quals ha donat lloc a queixes de directors i famílies, i que “es van passant d’un centre a un altre”. El tècnic jurídic de la Conselleria exposà que en cas d’aprovar-se aquest nou procediment s’hauran de modificar les bases que regulen les causes d’exclusió.

Els representants de la Conselleria van dir que els casos
que volen resoldre amb aquest nou procediment no es poden solucionar amb
el procediment disciplinari ordinari, però no explicaren per què, més enllà de considerar que aquest darrer és “massa lent”. 

Fins aquí el que explicaren els representants de la Conselleria. Les forces sindicals coincidírem que s’haurà d’analitzar molt detingudament la proposta un cop la tinguem per escrit, perquè posa en mans dels directors una arma que podria ser utilitzada per pressionar els interins. Haurem de veure també a quina mena de casos volen aplicar el nou procediment, com es justifica que no es puguin resoldre a través de la via ordinària, si es respecten totes les garanties jurídiques dels treballador, com es verifica que no pugui ser utilitzat per part de les directives per pressionar o penalitzar els docents per altres motius, etcètera. Us mantindrem informats.