Illes per un Pacte instarà la Conselleria a no prorrogar les retallades

Els representants d’UOB hem assistit a les Jornades de tardor d’Illes per un Pacte que han tingut lloc a Ferreries (Menorca) el 18 i 19 de setembre.

Entre altres acords, i a l’espera del comunicat oficial del plenari, volem destacar que les entitats signants del pacte han acordat instar el conseller Martí March a no prorrogar el decret 5/2012, conegut com el “decret de les retallades”.

Així mateix es va aprovar un pla de ruta que es basarà en l’ampliació de la base social que dóna suport al Pacte, l’impuls a la renovació urgent del Consell Escolar de les Illes Balears i el diàleg amb els partits polítics. Es va consensuar el manteniment de la independència davant el poder polític i la no inclusió de partits al plenari, mentre que s’oferirà un lloc al sector sindical.

Recordem que UOB va assumir el document del Pacte arran de l’aprovació per part de l’Assemblea de Docents. Per altra banda, som l’únic sindicat que ha manifestat la seva oposició a la participació de Junta de Personal amb una veu única davant el Pacte, atès que no volem renunciar a exposar i defensar els nostres principis.

Fotos del plenari de dia 19 de setembre: