Renuncien PSOE, Podemos i MÉS a ajornar la LOMCE?

Ahir horabaixa els partits PSOE, Podemos i MÉS van tirar un poal d’aigua freda damunt la comunitat educativa amb l’anunci d’un “grup de treball per minimitzar els efectes negatius de la LOMCE”:

http://ultimahora.es/noticias/local/2015/06/02/153337/psib-psoe-podemos-mes-arrancan-contactos-para-futuro-govern.html

Aquesta mesura, a l’espera de veure com es concreta, és evident que no arriba ni prop fer-hi al compromís inequívoc i ben recent dels tres partits d’AJORNAR LA LOMCE, tal com han reclamat el Consell Escolar de les Illes Balears, FAPA, Adesma, l’Assemblea de Docents, la majoria de sindicats, etc.

Ahir mateix, per exemple, just abans de les negociacions, el grup parlamentari MÉS incloïa l’ajornament de la LOMCE dins la proposta de mínims que duia a la negociació per formar el proper govern:

http://dbalears.cat/balears/2015/06/02/286154/mes-aprova-proposta-minims-abans-emprendre-les-negociacions-amb-podem-psib.html

Pel que fa al PSIB-PSOE, fa dos mesos exigia a la consellera del PP Núria Riera que l’ajornàs arran de l’informe del Consell Escolar i a fi de no perjudicar els alumnes:

http://www.psib-psoe.org/index.php/component/content/article/80-portada–parlament-ib/3975-2015-04-01-17-53-17

I Podemos, per la seva banda, fa quatre dies cridava a signar un manifest per la paralització de la llei, com podeu veure a la imatge:

L’anunci d’ahir, per tant, no satisfà en absolut les expectatives creades i fa que s’encenguin totes les alarmes. L’endemà del 24M des d’UOB Ensenyament vam felicitar la comunitat educativa per la seva contribució decisiva als resultats electorals, i instàvem els partits polítics a complir les seves promeses. Després d’aquest acord tan decebedor ens veim obligats a insistir-hi. Els partits no poden oblidar que allò que sembren avui, ho recolliran el dia de demà. No malbarateu el somni!