UOB felicita la comunitat educativa per la derrota de Bauzá i Wert i crida a no baixar la guàrdia

COMUNICAT DE PREMSA

Des d’UOB Ensenyament felicitam la comunitat educativa per la seva contribució decisiva en la derrota de José Ramon Bauzá i la política educativa nefasta del PP, dirigida des de Madrid. És evident que l’aïllament social de Bauzá en la seva batalla contra els docents ha estat clau en la debacle electoral del seu partit.

El resultat d’aquestes eleccions també demostra que les Balears se sumen de ple al rebuig contra la LOMCE que s’estén arreu de l’Estat i que hauria de comportar la dimissió immediata del ministre Wert.

Al mateix temps no podem oblidar que la batalla contra LOMCE continua als claustres dels centres secundària. UOB s’adhereix a la campanya de l’Assemblea de Docents i encoratja a votar NO als currículums LOMCE, que ja han estat rebutjats pel Consell Escolar de les Illes Balears i no compten amb el vist-i-plau del Consell Consultiu. No podem ser còmplices de cap manera d’una llei antipedagògica, ultraespanyolista, contrària a la llengua i la cultura pròpia de les Balears i que políticament té els dies comptats. Reclamam una futura Llei d’Ensenyament negociada i consensuada, que no estigui subjecta al canvi de color polític del govern de torn i que garanteixi l’aprenentatge en català, la llengua pròpia de les Balears, tal com es garanteix l’aprenentatge en la llengua pròpia a Andalusia, Madrid o Extremadura.

Sigui quin sigui el Govern que surti de les eleccions de diumenge, feim una crida a no baixar la guàrdia i a mantenir la mobilització en defensa de les reivindicacions de la vaga indefinida. Pel que fa a UOB no defallirem en aquesta defensa. Esperam, per la seva banda, que els partits polítics que han recollit els fruits d’aquests anys de lluita de la comunitat educativa compleixin allò que han promès i no malbaratin el somni.

Palma, a 25 de maig de 2015

UOB Ensenyament