La memòria i la llibertat d’expressió provoquen la còlera de Le Senne

Ahir, 18 de juny de 2024, es va viure al Parlament de les Illes Balears una de les situacions més oprobioses de les quals se’n tengui record. 

El molt (poc) honorable senyor Le Senne, president del Parlament de les Illes Balears, no només va cridar a l’ordre a dues diputades per exhibir retrats de les Roges del Molinar, sinó que, posant de manifest la seva poca temperància i rectitud, va esqueixar-ne la fotografia d’una manotada.

La infame escena d’ahir no és altra cosa que un reflex de com l’extrema dreta, amb l’ajuda del PP de la senyora Prohens, ha metastatitzat les institucions d’aquest país. Només hi ha una cosa més ignominiosa que l’autor de frases com “las mujeres són más beligerantes porque carecen de pene” arribi a president del Parlament: que ho continuï sent després del lamentable espectacle d’ahir.

El sindicat UOB Ensenyament vol manifestar la seva solidaritat amb les diputades i diputats que ahir defensaren els valors democràtics, especialment a les que patiren l’agressió per part de Le Senne. Així mateix, insta el Govern de Margalida Prohens a rompre qualsevol vincle i acord amb grups reaccionaris. L’única conseqüència il·lativa del comportament de Le Senne és la seva incapacitat per regir adequadament una institució com el Parlament de les Illes Balears.

Finalment, UOB Ensenyament encoratja no només als representats polítics d’aquest país, sinó a tota la societat en general, a defensar les institucions democràtiques davant la creixent amenaça feixista.

Palma, 19 de juny de 2024