20 MILIONS D’EUROS TIRATS ALS FEMS

El conseller Vera, de mà de la presidenta Prohens i els seus socis d’extrema dreta, han cremat 20 milions d’euros dels contribuents que es veu que sobraven un cop solucionats tots els problemes de l’Educació pública a les Illes Balears per engegar un sistema d’apartheid lingüístic que només pot funcionar dins el cap d’algú que està obsessionat per fer desaparèixer el català.

L’aposta per una educació gratuïta, de qualitat i laica exigeix invertir en allò que realment necessiten els centres i els i les docents: la reducció de ràtios, l’augment de plantilla, la construcció d’infraestructures, les millores de les condicions sociolaborals dels docents, la protecció del català… Tot això que per al govern actual són nimietats per a UOB Ensenyament són coses importants. 

I per si no ho recorden, la segregació lingüística, tot i que jurídicament no és viable, atempta contra el principi més gran de la nostra escola, la inclusió. Malament comencem si el nou govern pretén enderrocar els pilars de l’educació a les Illes i desviar fons de l’educació pública cap a escoles privades (concertades) que seran les que, a priori, combregaran amb aquest “pla pilot”.

Instam al Govern, a la Sra. Marga Prohens, a fer una seriosa reflexió al voltant de si destinar 20 milions d’euros en només un trimestre escolar (80 milions per tot el curs escolar) és una bona inversió en l’educació dels nostres fills i filles, si segregar en lloc d’incloure suposa un avantatge per als joves i, si cremar tants milions d’euros és lògic quan les necessitats de l’educació en són altres, i ben nombroses.

No vengueu la nostra identitat, la nostra llengua, per trenta monedes de plata!

Palma, 19 de desembre de 2023