NO a les retallades de les assignacions als centres!

A la mesa sectorial de dimarts passat, 25 de febrer, sobre romanents i gestió econòmica dels centres, Unió Obrera Balear va reclamar el retorn a la situació anterior: reversió de les retallades a les assignacions d’enguany i control econòmic dels centres per part dels claustres i consells escolars. Exigim també un augment de les assignacions de l’Administració que faci innecessàries les aportacions de les famílies.

Segons va informar la Secretaria general, Hisenda obliga Educació a reduir els romanents dels centres a un total de 12M € en quatre anys. Enguany la retallada inicial de 1,8M € ha quedat en 1,4M € després de la rectificació de la Conselleria.

UOB va recordar que l’anterior Pacte de progrés va arribar a invertir en Educació el 22,42% del pressupost
total autonòmic l’any 2011, mentre que els 1.033 milions d’euros d’enguany
representen només el 17,6%. Aquesta manca de inversió, juntament amb l’espoli fiscal del 14,20% del PIB a què estan sotmeses les Balears per part de l’Estat espanyol, reconegut pel Ministerio de Hacienda, fa que Andalusia, per exemple, pugui destinar 8.575 euros per alumne, quan a les Balears són només 5.979 euros.

Tal com es va anunciar a la mesa sectorial, la Secretaria general ha convocat els sindicats a una reunió sobre gestió econòmica dels centres públics el 5 de març a les 16 hores, on es tractarà aquesta nova proposta de mesures sobre romanents.