UOB acusa ‘Vox’ d’utilitzar alumnes com a “joventuts hitlerianes”

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, acusa el partit d’extrema dreta ‘Vox’ d’utilitzar alumnes per delatar els docents que estimulen el pensament crític i democràtic, tal com els nazis encoratjaven les joventuts hitlerianes a delatar els mestres, veïns i familiars que no combregaven amb el feixisme.

Segons hem pogut veure a la premsa, els mitjans dirigits per Jiménez Losantos, l’individu que va amenaçar Alemanya amb posar bombes a les cerveseries i tractar com a ostatges els alemanys residents a Mallorca, han difós un àudio enregistrat dins una aula de l’IES Emili Darder, on es debatia sobre els drets fonamentals i la ideologia de ‘Vox’, i han acusat la professora de Valors Ètics de “sectarisme contra Vox i els homes”.

Recordem que la matèria de Valors Ètics té com a objectiu la transmissió dels principis democràtics i la defensa dels drets humans, i que fins i tot la LOMCE, la llei educativa imposada pel PP
encara vigent, estableix al preàmbul, per la Recomanació del Consell
d’Europa sobre l’Educació
per a la Ciutadania Democràtica, que “l’educació per a la ciutadania
democràtica és essencial per promoure una societat lliure, tolerant i
justa i que contribueix a defensar els valors i principis de la
llibertat, el pluralisme, els drets humans” i que “un dels principis en
els que s’inspira el Sistema Educatiu Espanyol és la transmissió i
posada en pràctica de valors que afavoreixin la llibertat personal, la
responsabilitat, la ciutadania democràtica, la solidaritat, la
tolerància, la igualtat, el respecte i la justícia.”

Des del moment que la ideologia de ‘Vox’ es caracteritza per la xenofòbia, el masclisme, l’atac a l’autogovern i el menyspreu per la llengua i la cultura de les Balears, no només és lògic, sinó imprescindible, que s’analitzi i es debati dins l’assignatura de Valors Ètics. En el cas de l’IES Emili Darder, a més a més, la tasca de la docent honora el nom del centre, dedicat al batle de Palma que va ser afusellat pels feixistes espanyols el 24 de febrer de 1937.

Cal recordar també que, segons el Decret de drets i deures dels alumnes, es considera una falta greu “l’ús indegut d’aparells electrònics amb la finalitat de pertorbar la vida acadèmica i l’enregistrament, la publicitat o la difusió, a través de qualsevol mitjà o suport, de continguts que afectin l’honor, la intimitat o la pròpia imatge de qualsevol membre de la comunitat educativa.”, i com a tal, implica l’inici d’un procediment sancionador que pot suposar, entre altres mesures, el canvi de centre de l’alumne.

Aquesta afronta de ‘Vox’ se suma a la intenció d’enviar comissaris polítics als centres educatius i a la llista d’amenaces i coaccions que ja ha dirigit contra altres docents. UOB expressa tot el seu suport a la docent de l’IES Emili Darder i es posa a la seva disposició i a la de tots els professionals de l’ensenyament que es vegin perseguits per l’extrema dreta.

Palma, 20 de febrer de 2020

FONTS

Vox pide explicaciones por los audios de una docente en un IES de Palma

Una profesora, a sus alumnos: “Hay un montón de violadores, os tendría que preocupar por vuestra condición de hombres”

Losantos amenaza a Alemania y le dice que “en Baleares hay 200.000 alemanes rehenes”

Los niños del Führer: “Tú no piensas como yo, pero tus hijos me pertenecen”