UOB denuncia una nova ofensiva adoctrinadora militarista a les escoles

Circular 157/2019

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, denuncia una nova ingerència de l’exèrcit espanyol als centres educatius, amb la difusió d’un còmic de propaganda militarista i el desembarcament de la infanteria de marina a Eivissa.

El còmic, en castellà i titulat “¿Qué es un militar?”, que la Comandància general pretén repartir a les escoles, margina la llengua pròpia i els símbols de les Illes Balears, ens tracta de “regne medieval” i manipula la història ocultant fets cabdals, com la invasió borbònica de 1715 o l’alçament franquista de 1936, afirmant que l’actual configuració de l’Estat espanyol s’ha fet “a través dels enllaços matrimonials dels seus reis”.

Pel que fa al desembarcament de la infanteria de marina a les platges d’en Bossa i sa Coma a Eivissa, anunciat per als propers dies, s’ha publicitat a diversos centres educatius i s’han anunciat jornades de portes obertes als vehicles militars. Aquestes activitats, que fomenten el
militarisme i la normalització de la violència com a mètode per resoldre
conflictes interns i entre estats
, s’afegeixen a la promoció que va fer la Conselleria
d’Educació de
l’exposició de l’exèrcit els dies 25 i 26 de setembre a Eivissa,
que va posar els infants en
contacte amb armes, vehicles, míssils i altres materials militars i fins i tot els va permetre la pràctica real de tir.

Tot plegat, i juntament amb la intenció del partit
d’extrema dreta ‘Vox’ d’enviar comissaris polítics a vigilar
i controlar les escoles en horari lectiu, que la Conselleria d’Educació encara no ha denegat,
és un atac
en tota regla contra l’escola en català i la nostra identitat com a poble, amb la finalitat
d'”espanyolitzar” els alumnes en la línia del ministre José Ignacio Wert, tal com aquest va revelar al congrés de diputats el 10 d’octubre de
2012.

Exigim a la Conselleria d’Educació que no permeti la difusió dins els centres educatius d’un llibre manipulador, ple de falsedats i tergiversacions històriques i sense altre objectiu que l’adoctrinament espanyolista i militarista, i que doni instruccions als equips directius perquè no publicitin maniobres militars.

Palma, 14 de novembre de 2019

RECULL DE PREMSA

AraBalears

Diario de Mallorca

Canal 4 Diario:

cope.es:

Diario de Ibiza

Sputnik News: