Visca el Primer de Maig!

El Primer de Maig és la jornada més significativa del moviment obrer, i se celebra des del 1890 en record dels quatre treballadors de Chicago sentenciats a mort el 1886 pel simple fet d’haver reivindicat un seguit de millores socials i laborals molt justes. Aquest dia treballadors de tot el món es manifesten amb un esperit clarament reivindicatiu.

Originàriament, les manifestacions del Primer de Maig reivindicaven sobretot una jornada laboral de vuit hores. Les condicions dels obrers a les fàbriques eren pèssimes i podien arribar a treballar setze hores cada dia en condicions inhumanes. 130 anys després, en alguns indrets del món seguim amb condicions de treball assimilables a l’esclavitud.

Unió Obrera Balear dona suport i encoratja tothom a participar de les manifestacions unitàries del Primer de Maig 2019. (Com cada any, hem de lamentar que hi hagi més d’una “manifestació unitària”. Si més no, coincideixen en la trobada a migdia a la Plaça d’Espanya.) Tanmateix, el missatge sindical que cal transmetre a patronal i polítics aquest dia, però que cal dur a terme de manera efectiva durant tot l’any, és la defensa a ultrança i recuperació de drets laborals i les llibertats públiques. Aquest és un dels leitmotiv d’Unió Obrera Balear, juntament amb el nostre històric lema Treball, Cultura i Estalvi! Visca la classe treballadora i visca el Primer de Maig!