Aprovat, amb el vot en contra d’UOB, el calendari escolar 19-20

Ahir horabaixa es reuní el ple del Consell Assessor del calendari escolar per tal de revisar la proposta de resolució de la Conselleria per al calendari escolar 2019-20


Només UOB Ensenyament i un altre dels assistents al Consell, d’un total de 25 representants assistents al ple, hi votàrem en contra per mostrar el nostre rebuig a l’avançament de les proves extraordinàries de 2n de Batxillerat a la darrera setmana de juny i de la segona convocatòria de les PBAU a la primera quinzena de juliol, fets contra els quals ja ens havíem pronunciat els darrers anys. Hi afegírem la queixa que als instituts, la Conselleria consolida el fet de començar cada vegada més prest, cosa que redueix el temps de què disposa el professorat per a la preparació del curs.


També demanàrem que el primer dia lectiu es dediqui exclusivament a recepció, acollida i presentacions.


La resta de sindicats de l’ensenyament públic, juntament amb altres organitzacions i fins a arribar a 23, hi votaren a favor. 


No hi ha novetats destacables respecte a l‘any passat: es mantén la possibilitat que els centres estableixin dos dies de lliure disposició, i s’han ajustat les dates d’inici i final dels estudis de l’EASDIB, d’acord amb la petició del propi centre. 

Us pot interessar també:

  • La graella resum amb les dates d’inici i acabament de classes de cada nivell o tipus d’estudis, vegeu-la clicant AQUÍ.
  • La nota de premsa de la Conselleria sobre el ple d’ahir.