UOB denuncia una nova caça de bruixes contra els docents

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, rebutja les amenaces proferides pel partit neofeixista “Actua Baleares”, que segons ha dit estudia denunciar un docent mallorquí pel simple fet de publicar dibuixos a facebook i fer activitats amb els alumnes en col·laboració amb l’Obra Cultural Balear.

Per insostenibles i impresentables que siguin les acusacions, cal no oblidar que el capitost d’aquest grupuscle d’extrema dreta és Jorge Campos Asensi, autor de la denúncia contra el cantant Josep Miquel Arenas, Valtònyc, que ha acabat amb una condemna de tres anys de presó.

Aquestes amenaces se sumen a la campanya de desprestigi, calúmnies i difamacions del partit ‘Ciudadanos’ contra la comunitat educativa, que ja fou rebutjada pel Consell Escolar de les Illes Balears el passat mes de novembre, i a la persecució dels professors de l’IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca, que acaben de ser acusats per la fiscalia d’un suposat ‘delicte d’odi’.

Des d’UOB Ensenyament manifestam la nostra repulsa per l’actuació de la judicatura espanyola en contra de la llibertat d’expressió, un dret que al·lega i protegeix quan es tracta de manifestacions d’odi i menyspreu contra els catalanoparlants, i que vulnera i reprimeix quan es qüestiona l’actuació del govern espanyol.

La caça de bruixes de què som objecte els docents és digna de la inquisició espanyola, les purgues dictatorials i les depuracions de mestres dels temps d’Alfonso XIII i el franquisme. Exigim que se’ns deixi exercir la nostra professió dignament i que no s’admeti a tràmit cap denúncia pel fet de defensar els valors democràtics i la llengua i cultura pròpia de les Balears.

Palma, 24 d’abril de 2018

dBalears.cat:

 

Última Hora:

Diario de Mallorca: