UOB denuncia la intimidació de fiscalia a centres educatius que defensen els drets fonamentals

Circular 69/2017

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’ensenyament, denuncia la investigació de fiscalia de menors a instituts de secundària de Mallorca, a instàncies del grupuscle Círculo Balear i el partit polític Ciudadanos, per una suposada obligació als alumnes de participar en actes relacionats amb el referèndum de Catalunya del passat 1 d’octubre.

Des d’UOB condemnam la campanya d’acusacions, amenaces i intimidacions contra aquests centres per part d’organitzacions i partits polítics d’extrema dreta que odien la llengua i cultura pròpies de les Illes Balears, i que pretenen retornar a la repressió de l’època de José Ramon Bauzá, el TIL i la “llei de símbols”.

Recordam que els centres educatius tenen el deure d’educar en valors com la democràcia, la pau i la llibertat d’expressió, i que fins i tot la LOMCE, la llei educativa imposada pel PP a la comunitat educativa, estableix al preàmbul, per la Recomanació (2002)12 del Comitè de Ministres del Consell d’Europa als estats membres sobre l’Educació per a la Ciutadania Democràtica, que “l’educació per a la ciutadania democràtica és essencial per promoure una societat lliure, tolerant i justa i que contribueix a defensar els valors i principis de la llibertat, el pluralisme, els drets humans” i que “un dels principis en els que s’inspira el Sistema Educatiu Espanyol és la transmissió i posada en pràctica de valors que afavoreixin la llibertat personal, la responsabilitat, la ciutadania democràtica, la solidaritat, la tolerància, la igualtat, el respecte i la justícia.”

Les mostres de suport a la democràcia i als drets fonamentals que han tingut lloc arreu de les Balears, arran de la repressió violenta de la votació democràtica que es va dur a terme a Catalunya, s’emmarquen en la defensa d’aquests valors universals que recull la legislació educativa, i és lògic que els centres educatius hi hagin participat d’una o altra manera.

Des d’UOB ens posam al costat dels centres educatius investigats pels fiscals, tant si els actes en defensa dels valors democràtics s’han duit a terme per iniciativa dels docents com dels mateixos alumnes.

Palma, 13 d’octubre de 2017

dBalears.cat:

AraBalears: