UOB reclama habitatge social per als docents

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, reclama al Govern balear que faciliti habitatge social als docents destinats a municipis on és impossible llogar a preus raonables, recuperant la figura de les “cases dels mestres” de la república.

El finançament d’aquest habitatge hauria d’anar a càrrec del Ministerio de la Vivienda, atès que les ajudes de l’Estat espanyol enguany només pugen a tres milions i són exclusivament per a lloguers de fins a 600 euros, una quantitat que no respon a la realitat del mercat de les Balears, i els 3.350.000 euros aportats per la Conselleria de Territori tampoc basten per solucionar el problema, especialment greu a Eivissa i Formentera. Cal advertir que el pressupost de la Conselleria de Territori, com a conseqüència de l’espoli fiscal i el model de finançament, no és ni una dècima part del que s’inverteix per habitant a Andalusia, Extremadura o Madrid, i que a Palma, per exemple, la ciutat més espoliada de l’Estat en paraules del batle Antoni Noguera, només hi ha un 1% d’habitatge protegit davant el 3,4% de Badajoz o el 3,7% de Sevilla.

Des d’UOB instam una vegada més el Govern balear a no caure en el fatalisme i la resignació i a plantar cara a Madrid amb valentia, si no vol forçar els docents a dilapidar el sou amb lloguers desproporcionats, viure en condicions inacceptables o fins i tot renunciar a la plaça assignada perquè resulta econòmicament inassumible.

Palma, 11 d’agost de 2017

Diari de Balears: 

Última Hora: