Les 18 hores a secundària, un altre incompliment de l’acord marc

Segons publica avui el diari Última Hora, la Conselleria ratifica que no reduirà a 18 hores setmanals els horaris a secundària, tal com vam explicar el mes de juny, perquè segons el conseller això “suposaria la contractació de 300 nous professors“. Un exemple més que l’ensenyament de les Balears va amb una mà davant i l’altra darrera, tant per la manca de finançament estatal com per la manca de valentia del Govern a l’hora de plantar cara davant Madrid, i que com sempre som els docents els que pagam els plats romputs.

La no reducció a 18 hores per la via dels fets s’ha d’afegir a la llista d’incompliments de l’acord marc, rebutjat en referèndum pels docents per insuficient i signat pels sindicats STEI, CCOO i ANPE:

  • Ràtios màximes de 20 a 4t d’infantil (curs 16-17) i 5è d’infantil (curs 17-18), de 25 a primària, 30 a ESO, 35 a Batxillerat, etc.
  • Negociació dels currículums LOMCE.
  • Minimització de la LOMCE.
  • Percepció de les retribucions en situació d’Incapacitat Temporal (2016).
  • Creació del Servei de Prevenció de Riscos Laborals (2016).
  • Negociació de les tres hores lectives per a majors de 55 anys el 2016 (no es va negociar i el 2017 no s’han admès a secundària).

Un dels pocs compromisos assolits han estat els sexennis, avançats a setembre de 2016. La paga de nadal de 2012 havia d’arribar dins el curs 15-16 i no la vam acabar de cobrar del tot fins el gener d’enguany, i queda per veure si el 2018 es compleix el cobrament de l’estiu dels interins i el complement de tutories i caps de departament.

Tornant a les reduccions per horaris superiors a les 18 hores, cal tenir present que segons les instruccions dels horaris per al curs 17-18El professorat que, excepcionalment, imparteixi més de 18 períodes lectius de docència directa a un grup d’alumnes tendrà 1 període menys de permanència al centre per cada període de més“:

 Vius i ungles, per tant, a l’hora de signar els horaris!