UOB denuncia la manca de previsió de l’AEMET i la manca de reflexos de la Conselleria d’Educació

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, denuncia la manca de previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que, tot i que divendres preveia “precipitacions localment fortes o persistents” per a Balears, fins a avui mati a les 07,21 h no ha declarat “l’alerta taronja” (risc important) quan ja aleshores Porreres i Campos patien inundacions i molts d’estudiants eren camí dels centres escolars acompanyats de familiars o amb els autocars. A la incompetència de l’AEMET cal sumar la manca de reflexos dels responsables de la Conselleria d’Educació ja que fins a les 09.13 h el Cap del Departament de Planificació i Centres (Jaume March) no ha avisat les escoles a través Gestib que s’havia declarat l’alerta taronja.

El caos que s’ha viscut avui matí a molts centres escolars del sud i de llevant de Mallorca però també d’Eivissa ha estat memorable ja que a la tempesta de llamps i de trons s’hi ha sumat la manca d’informació sobre l’estat de les carreteres, la improvisació, les goteres, carreres tallades per inundacions, pares anant a cercar els fills a mig matí, classes interrompudes, pobles totalment aïllats durant hores, docents sense saber quan i com podria tornar a casa, etc.

Crida l’atenció que l’AEMET ahir va declarar part de Múrcia i del País Valencià en Alerta Vermella (Risc extrem) i en canvi no va saber preveure la pluja torrencial que durant la nit de diumenge ha provocat inundacions a Eivissa i al Llevant i al Sud de Mallorca. Crida igualment l’atenció que mentre l’Ajuntament de Palma ja havia activat el protocol d’inundacions i havia enviat 14 brigades municipals als carrers, els responsables d’Educació continuaven entabanats i sense prendre mesures. La manca de reflexos de la Conselleria d’Educació ha quedat, una vegada més i com ja va passar davant els fets del CEIP de Son Roca, més que en evidència ja que fins al final del matí d’avui (13.09 h) no ha decidit enviar els centres un comunicat amb el contingut següent: “EDUCACIÓ SUSPÈN LES CLASSES AVUI I DEMÀ ALS MUNICIPIS DE CAMPOS, ALGAIDA, PORRERES, SES SALINES, PUIGPUNYENT I LLUCMAJOR”.

Des d’UOB exigim explicacions a la responsable d’AEMET a Balears, María José Guerrero, al conseller d’Educació, Martí March, i reclamam que es depurin les responsabilitats corresponents.

Palma, 19 de desembre de 2016

Diari de Balears:

Última Hora també se n’ha fet ressò a l’edició en paper.