La Conselleria continua sense quantificar els centres amb amiant

FOTO: Protesta de les famílies i docents del CEIP ES Pont (Palma) per la presència d’amiant (20 d’abril de 2015)

En resposta a una pregunta d’UOB Ensenyament de 2 de juliol, on reclamàvem el llistat de centres als quals s’ha retirat l’amiant i quins queden pendents, tal com s’havia compromès a facilitar l’anterior Administració (1), la Direcció General de Personal Docent ens ha tramès un informe de l’IBISEC on consten nou centres on s’ha comprovat que no tenen amiant, vuit on s’ha eliminat i cinc on s’està retirant.

No informa, emperò, dels centres on encara hi ha amiant i no s’hi ha intervingut, com es ve reclamant de fa temps, i quan segons les dades de FAPA tan sols a Palma hi ha 36 centres de Primària afectats pel problema, amb casos emblemàtics com el del CEIP Es Pont que en té tota la coberta.

Pel que fa a la inversió que s’hi està dedicant, recordem que el 31 de juliol de 2014 la Conselleria, en mans del PP, va anunciar que destinaria “1.595.500 euros a l’eliminació d’estructures de fibrociment amb amiant de tots els centres educatius de les Illes Balears“.

Tornarem a demanar a la Conselleria, per tant, que informi de quants centres encara tenen amiant.

Tot seguit reproduïm el llistat de l’IBISEC:

1. Centres que figuraven al llistat i que s’ha comprovat que no tenen plaques de fibrociment amb amiant o bé aquestes ha han estat retirades:

2. Centres on l’IBISEC ha retirat les plaques de fibrociment amb fibres d’amiant:

3. Centres on en aquests moments s’estan retirant les plaques de fibrociment amb fibres d’amiant:

 

(1) Reunió del Comitè Intercentres de Seguretat i Salut per al Personal Docent de 17 de juny de 2015