UOB difon un protocol d’actuació davant les agressions als docents

Circular 132/2019

Des d’Unió Obrera Balear, sectorial d’Ensenyament, davant la iniciativa del Claustre d’un centre de Menorca de denunciar el seu malestar i desemparament davant la violència que pateixen reiteradament per part d’alguns alumnes i famílies, tan verbal com física, i de reclamar ajuda immediata a l’Administració, volem donar suport als docents, sense oblidar l’alumnat i famílies que pateixen indirectament aquesta situació i també els fan costat. Al mateix temps feim una crida a la cohesió i apoderament del professorat en general, per tal de denunciar públicament les agressions que puguin patir.

Atès que molts docents pateixen casos de violència i es veuen desprotegits davant de vexacions reiterades, amb el conseqüent malestar físic i emocional, des d’UOB posam a disposició de tothom un senzill protocol d’actuació en cas de ser objecte d’agressió o amenaça, que podeu veure AQUÍ i posam a disposició de tothom a la nostra web.

Instam també la Conselleria a oferir als docents suport immediat, mitjançant l’ampliació de l’assistència jurídica als casos en què el docent és víctima d’agressions o amenaces, tant a l’hora de presentar denúncia com en tots els tràmits que se’n derivin.

Maó, 19 de febrer de 2019

Es Diari (menorca.info):