Fins al darrer alè! Resum MSE 22/12/21: Modificació Oposicions 2022, Permís Covid i Pla integral d’FP.

Avui, dimecres dia 22 de desembre, s’ha reunit la Mesa Sectorial d’Educació. Ha comptat amb la participació, entre d’altres, de la Directora General de Personal Docent, Rafaela Sánchez, i del Director General de Formació Professional, Antoni Baos.

L’ordre del dia de la reunió ha estat el següent:

  1. Lectura i aprovació de l’acta de sessió núm. 280, de 11 de setembre de 2020, i núm. 286, de 13 de novembre de 2020.
  2. Mesures d’actuació Pla Integral de Formació Professional 2022-25
  3. Proposta de modificació de la convocatòria d’oposicions a cossos docents per a l’any 2022
  4. Proposta de modificació de l’Acord de Consell de Govern permís COVID
  5. Proposta de resolució de convocatòria d’interins per al curs 2022-2023
  6. Torn obert de paraula

Mesures d’actuació Pla Integral de Formació Professional 2022-25

UOB ha demanat al director general l’ajornament d’aquest punt de l’ordre del dia. Consideram que analitzar i fer aportacions a un pla quadriennal quan se’ns ha fet arribar l’esborrany fa només 48 hores és, com a poc, tenir poc respecte per la formació professional i pels docents que hi treballen.

Així mateix, hem fet saber al Sr. Baos què això de plans integrals, plans reactiva, plans de llengües estrangeres, aules d’emprenedoria, centres d’innovació, etc etc pot estar molt bé, però què el que necessita la Formació Professional és començar pel dia a dia dels docents que estan dins les aules i tallers.

En aquest sentit, li hem recordat que fa un any que estam pendents de solucions pel professorat tècnic, tant els que tenen titulació universitària com els que no, uns perquè s’han d’integrar en el grup A1 i els altres perquè queden en un “limbo” que ningú aclareix com acabarà, també li hem recordat que som la única comunitat que no disposa d’un miserable currículum propi i què, per tant, ens regim pels currículums de Ceuta i Melilla (es veu que el teixit productiu deu ser semblant al nostre), aquest fet, per exemple, fa que no disposem de desdoblaments en els mòduls pràctics ni que poguem adequar els currículums a les necessitats productives; o que no diu res quan des de Planificació li pispen les hores assignades a quota als coordinadors Erasmus d’FP o suquen els professors d’fp fent-los compensar hores lectives.
Tot això sense parlar d’infraestructures, recursos, reconeixement de la fp, podríem seguir hores posant de manifest les mancances d’aquests ensenyament, per la qual cosa, finalment, i trobant que “això li ve gros” hem demanat al Sr. Baos la seva dimissió.


Proposta de modificació de la convocatòria d’oposicions a cossos docents per a l’any 2022: modificació de les condicions de les proves i menys places.

La proposta de modificació de la convocatòria d’oposicions que se’ns ha presentat a la mesa d’avui farà que les oposicions del 2022 es regeixin pel redactat original del Real Decreto 276/2007, de 23 de febrero, por el que se aprueba el Reglamento de ingreso, accesos y adquisición de nuevas especialidades en los cuerpos docentes a que se refiere la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, y se regula el régimen transitorio de ingreso a que se refiere la disposición transitoria decimoséptima de la citada ley. D’aquesta manera, deixaran d’aplicar-se les disposicions transitòries que va introduir el Reial decret 84/2018 i que han afectat els processos selectius de 2018, 2019 i 2020 (ajornats a 2021). 

El retorn a l’aplicació del Reial decret 276/2007 en el seu redactat original introdueix els següents canvis respecte a les oposicions de 2018, 2019 i 2020 (ajornades a 2021):


1. Reducció del número de bolles a escollir en el desenvolupament del tema. Es redueix una bolla en tots els trams, per la qual cosa quedarà de la següent manera:

  • En les especialitats que tinguin un nombre no superior a 25 temes, s’ha d’escollir entre 2 temes (en comptes de 3).
  • En les especialitats que tinguin un nombre superior a 25 temes i inferior a 51, s’ha d’escollir entre 3 temes (en comptes de 4).
  • En les especialitats que tinguin un nombre superior a 50 temes, s’ha d’escollir entre 4 temes (en comptes de 5).

2. Canvis en el pes de la fase d’oposició i la fase de concurs. 

El redactat original del Reial decret 276/2007 estableix:

Per tal d’obtenir la puntuació global de tot el procediment selectiu cada comissió de selecció ha de ponderar en dos terços la puntuació obtinguda en la fase d’oposició (en comptes d’un 60%) i en un terç la puntuació obtinguda en la fase de concurs (en comptes d’un 40%). La puntuació global esmentada ha de ser la suma de les puntuacions obtingudes en la fase d’oposició i concurs un cop realitzada la ponderació. 

 

3. Canvis en la puntuació de l’experiència docent a la fase de concurs 

El redactat original del Reial decret 276/2007 estableix la següent baremació per a l’experiència docent prèvia:  

El màxim de puntuació per aquest concepte serà de 5 punts (en comptes de 7). Tots els apartats i subapartats han patit modificacions:

Per cada any d’experiència docent en especialitats del cos al qual opta l’aspirant, en centres públics s’obtindrà 1 punt (en comptes de 0,7).

Per cada mes d’experiència docent en especialitats del cos al qual opta l’aspirant, en centres públics s’obtindran 0,0833 punts (en comptes de 0,0583).

Per cada any d’experiència docent en especialitats de diferents cossos al qual opta l’aspirant, en centres públics s’obtindran 0,5 punts (en comptes de 0,35).

Per cada mes d’experiència docent en especialitats de diferents cossos al qual opta l’aspirant, en centres públics s’obtindran 0,0416 punts (en comptes de 0,0292).

Per cada any d’experiència docent en especialitats del mateix nivell o etapa educativa que l’impartit pel cos al qual opta l’aspirant, en altres centres s’obtindran 0,5 punts (en comptes de 0,15).

Per cada mes d’experiència docent en especialitats del mateix nivell o etapa educativa que l’impartit pel cos al qual opta l’aspirant, en altres centres s’obtindran 0,0416 punts (en comptes de 0,0125).

Per cada any d’experiència docent en especialitats de diferent nivell o etapa educativa que l’impartit pel cos al qual opta l’aspirant, en altres centres s’obtindran 0,25 punts (en comptes de 0,1).

Per cada mes d’experiència docent en especialitats de diferent nivell o etapa educativa que l’impartit pel cos al qual opta l’aspirant, en altres centres s’obtindran 0,0208 punts (en comptes de 0,0083).

Als efectes d’aquest apartat només es té en compte un màxim de cinc anys (en comptes de deu), cada un dels quals només ha de ser valorat en un sol dels subapartats anteriors.

A la següent infografia podeu veure els principals canvis, explicats anteriorment

Finalment, la Conselleria només convocarà 796 places quees repartiran per cossos, especialitats i illes de la següent manera (podeu veure-ho AQUÍ). Aquestes 796 places corresponen als romanents de les taxes de reposició de 2018, 2019 i 2020 que mancaven per convocar. Des de Conselleria han confirmat que finalment no sumaran les 384 places corresponents a la taxa de reposició de 2021 a les oposicions de 2022.

D’aquesta manera, les 384 places corresponents a la taxa de reposició de 2021 que teòricament s’havien de sumar a les oposicions de 2022 Conselleria les reservarà per proveir-les d’acord amb el que dicti la modificació del Real Decreto 276/2007, de 23 de febrero, por el que se aprueba el Reglamento de ingreso, accesos y adquisición de nuevas especialidades en los cuerpos docentes a que se refiere la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, y se regula el régimen transitorio de ingreso a que se refiere la disposición transitoria decimoséptima de la citada ley. La modificació del Reial Decret 276/2007 regularà dues coses:

a) Com es proveiran les places corresponents a la taxa addicional per a l’estabilització (tot apunta que serà mitjançant un concurs de mèrits).

b) Com seran les oposicions a partir del 2023. Aquestes noves oposicions afectaran a les places provinents de les taxes de reposició.

Tot i que encara estam en el terreny de l’especulació i dels esborranys, alguns mitjans de comunicació ja s’han fet ressò de cap on poden anar els tirs. Podeu veure-ho AQUÍ i AQUÍ

Proposta de modificació de l’Acord de Consell de Govern permís COVID

S’ha prorrogat el permís COVID no retribuït per al 100% o 50% de la jornada en cas que els fills dels docents hagin de guardar quarantena o estiguin a l’espera del resultat de proves PCR. Des d’UOB Ensenyament hem seguit exigint que aquest permís sigui retribuït. Per això hem instat a la Directora General de Personal Docent a que es posi en contacte amb el Govern de les Illes Balears per veure si seria possible aprofitar el Pla de Conciliació i Corresponsabilitat de les Illes Balears 2021-2024, amb un pressupost de 157.778.544 € per obtenir els recursos necessaris perquè els docents puguin gaudir d’un permís retribuït.