Continuarem lluitant pel compliment de l’Acord Marc


Circular 315/2024

El curs passat UOB Ensenyament ja va manifestar a la Circular 296/2023 la manca de confiança envers la Conselleria d’Educació i Universitats i la seva capacitat per complir els compromisos adquirits i acords signats, especialment pel que fa al segon Acord Marc signat el 27 de febrer de 2023. El resultat és el següent: un balanç negatiu quant al compliment de les propostes programades per al curs 2023-24. Si a aquests incompliments hi afegim els diversos retards que s’han anat materialitzant, el futur no és gaire encoratjador.

És per l’anterior que resulta crucial fer un seguiment exhaustiu quant al desenvolupament i aplicació de l’Acord al llarg d’aquest nou curs, però també, i sobretot, restar vigilants pel que fa a la implementació dels punts que estan sense resoldre des del curs passat i exigir el seu compliment immediat. 

En altres termes, UOB Ensenyament mourà tot el seu múscul i actuarà en dues línies concretes. D’una banda, exigint la convocatòria, dins el termini i en la forma escaient, de les reunions pertinents de la Comissió de seguiment per al desenvolupament, el seguiment i l’avaluació de l’Acord Marc. D’una altra, reclamant a la Conselleria d’Educació i Universitats el compliment de tots els punts de negociació urgent que continuen sense resoldre’s o que s’han resolt parcialment, incomplint l’establert.

A tall de conclusió, UOB Ensenyament vol fer palès la ingent quantitat de punts que no estan resolts posant al dia el semàfor d’actuacions de l’Acord Marc on predomina, com es pot apreciar, el color vermell. UOB Ensenyament no deixarà de lluitar perquè la gamma de colors canviï cap al verd.

Palma, 3 d’octubre de 2024