Vaga Feminista 2019-03-08

UOB convoca vaga pel 8 de març

El Comitè Executiu d’Unió Obrera Balear va comunicar a la Direcció General de Treball, el passat dia 21 de febrer, la convocatòria de vaga feminista. Amb posterioritat, cada una de les sectorials del sindicat ha fet extensiva la convocatòria als respectius àmbits de representació. Així doncs, vàrem comunicar a la mercantil BANKIA la convocatòria de vaga de 24 hores per al dia 8 de març de 2019, en tots els centres de treball de les llles Balears.

Motius per aquesta convocatòria, en sobren: la reivindicació del treball femení, la lluita contra l’escletxa salarial, la feminització de la pobresa, el fet que les feines més mal regulades i remunerades recaiguin en les dones, la doble jornada laboral entre la feina remunerada i la domèstica, etc.

En el cas concret de BANKIA, les dades constaten un sostre de vidre entre els nivells retributius IV i V. Per què és així? La situació de la primera línia executiva mereix un comentari a apart. La foto publicada a la Intranet a l’entrada de la darrera modificació d’estructura n’és una constatació més: una dona, només una! Per això l’han de situar, a la fotografia, al bell mig de la imatge i devora el president?

Gràfica en què es pot copsar la relació homes/dones per nivell retributiu. En els nivells alts (numeral romà més baix), la desproporció és escandalosa, més si la comparam amb la inversió a l’altra banda de la gràfica. És suficient el ritme i el tipus de reversió dels efectes de les pràctiques masclistes de molts anys enrere?

Recorda que, davant d’una convocatòria de vaga, no estàs obligat/da a dir a ningú (A NINGÚ!) si la secundaràs o no. Si algú us pressiona per obtenir aquesta informació per avançat, avisau-nos d’immediat.