Despido colectivo

ERO, estat de la qüestió

Ahir els sindicats ens vàrem reunir amb l’empresa. Els àmbits varen ser el de la comissió de seguiment de l’ERO i el d’una mesa negociadora ‘en funcions’, que resta a l’espera de la seva reconfiguració després de les eleccions del 28N.

Quant a l’ERO, el nombre de sortides està en 1999 (de les 2000 pactades). La pregunta és evident. Ara vindrà d’un, o què està passant? Qui és aquest/a un/a? (Les sol·licituds de sortida havien estat 2495.)

A l’apartat de les mobilitats geogràfiques, l’execució de l’acord, clarament, va quedar per davall del que esperaven els sindicats que varen maldar per incloure aquesta mesura amb la intenció de redreçar desastres del tenebrós passat. El bumerang se’ls ha girat en contra perquè, en incloure una mobilitat geogràfica tan oberta, el que varen fer va ser multiplicar els “voluntaris” (posau-li les cometes que calguin), fent que les mobilitats demanades quedassin sense poder-se executar.

De moment, Gestolasa ja ha gestionat 562 Convenis Especials amb la Seguretat Social, dels 1556 prevists.

Quant a la mesa laboral, el més rellevant a banda de constatar que la unió a la part sindical seguirà essent un miratge, va ser la manifestació de la voluntat de l’empresa d’elaborar un text refós dels múltiples acords laborals de Bankia. Serà només això? Molt probablement, alguna cosa es cou a Torre Bankia. UOB opina que caldria començar amb la unificació de les assegurances de salut!

L’empresa també va avançar que està estudiant les modificacions de la legislació hipotecària i que, arran d’això, pensa que hi podria haver afectació a les condicions de comissions i despeses de tercers repercutides als treballadors.