Solidaritat

Concentració en defensa dels llocs de feina a Bankia-BMN-Sa Nostra (1)

Dia 30 de gener, de 12 a 13 hores, a l’Avinguda Alexandre Rosselló, 23 (a davant Bankia), de Palma, tindrà lloc una concentració de delegats i delegades sindicals en protesta per l’acomiadament col·lectiu impulsat per la banca propietat de l’Estat resultat de la fusió de Bankia i BMN.

Passat l’equador del període de consultes, l’empresa es manté en posicions que fan impossible arribar a un acord per pal·liar l’afectació damunt l’ocupació. Aquesta afectació és especialment sagnant a les Illes Balears degut al massiu tancament de sucursals de desembre, gener i febrer, el més elevat de totes les províncies, i a l’aplicació d’un dia per l’altre del Marc d’Assignació de Recursos (MAR) de Bankia sobre la xarxa de BMN, un greuge comparatiu que no ens cansarem de denunciar.

Mentre Bankia es tanca en banda als representants laborals i a la plantilla, portant la negociació a un atzucac favorable a les seves pretensions, José Ignacio Goirigolzarri premia amb un lloc executiu ad hoc, convenientment retribuït, al que va ser màxim dirigent del banc naufragat BMN i de Caja Murcia, Carlos Egea. La mala gestió de BMN va propiciar la pèrdua de clients a les Illes Balears i aquest és, precisament, el criteri MAR que provoca estralls laborals a la xarxa insular en aquest expedient d’acomiadament col·lectiu.

Aquesta concentració de Palma coincidirà amb les que es realitzaran a altres indrets de l’Estat:

  • Madrid: Pº de la Castellana, 189 Torre Bankia
  • Múrcia, Gran Vía Escultor Salzillo, 23
  • Granada: Avda. Fernando de los Ríos, 6 Edif. Cubo
  • València: Pintor Sorolla, 8