No al racisme, No a la xenofòbia

UOB condemna els actes racistes i vandàlics d’Alaró

Des d’UOB condemnam els actes racistes i vandàlics perpetrats a Alaró (vg. notícia de premsa), i ens solidaritzam amb Guillem Balboa i la seva família.

Cal eradicar de la nostra societat el racisme i la xenofòbia, mals residents gràcies a bona part de la dreta sociològica, i al franquisme que no es va extirpar quan era hora. En aquest cas, a més a més, el maltractament animal i la crueltat delaten un comportament allunyat de tot vestigi d’humanitat.

No és casual, per altra banda, que aquests fets coincideixin en el temps amb el robatori a Alaró, també des de l’anonimat més covard, d’unes pancartes en defensa de la democràcia i el referèndum català, que comptaven amb permís municipal.

El poble que oblida la seva història està condemnat a repetir-la. Les retallades en educació, especialment en matèries artístiques i humanitats, i la incipient educació en valors, no són el millor escenari per acabar per sempre més amb aquests comportaments. Cal que lluitem, a cada instant, per bastir entre tots una societat justa i solidària!

(Imatge: images.huffingtonpost.com/2016-07-11-1468251381-2665399-racism.jpeg)