Què és UOB?

Unió Obrera Balear (UOB) va ser una societat mutualista, creada a Mallorca de la mà dels republicans federals l’any 1881. Pionera en el moviment sindical de les Illes Balears, Va destacar en la creació d’un economat, un ateneu cultural, escoles per a fills d’obrers i un mont de pietat que, l’any següent, va propiciar la fundació de la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de les Balears. Arran de la guerra incivil espanyola, S’Obrera, tal com era coneguda en molts pobles, va veure suspeses les seves activitats.

L’agost de 1989, es va posar la primera pedra de la refundació sindical. Des de llavors, en el marc de Sa Nostra Caixa de Balears, després BMN, Bankia i, actualment, CaixaBank, UOB ha disposat de grans suports de base i afiliació per dur a terme una efectiva defensa a ultrança dels drets laborals.

UOB Ensenyament es crea el maig de 2013 amb l’objectiu de defensar el col·lectiu docent a partir d’aquests principis bàsics, i en les darreres eleccions a les Juntes de Personal Docent no Universitari va ser la segona força més votada al conjunt de les Illes Balears.

Al llarg d’aquestes més de tres dècades, UOB s’ha distingit per la seva exemplaritat i ha contribuït, en el camp sindical, amb accions concretes rellevants i mitjançant pactes, a la millora de les condicions laborals.

UOB és una mata de jonc (45-2)