caídas de cartera

UOB du al SIMA les «caigudes de cartera»

La xarxa és un clam contra les «caigudes de cartera» que provoquen disfuncions indiscriminades en la consecució de reptes i, consegüentment, en la retribució variable.

UOB sol·licita una conciliació en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge.

No pot esser que l’assoliment d’uns reptes comercials, per més feina que facem, estigui sempre pendent d’un fil, en una constant incertesa, a l’arbitri d’un tercer, aliè a la nostra relació contractual amb CaixaBank i que pot prendre decisions mogut per una miscel·lània de circumstàncies més o menys personals o atzaroses, independents de l’esforç dedicat per la plantilla a la consecució inicial dels objectius.

Amb la subtracció les «caigudes de cartera», CaixaBank socialitza el risc de l’empresari, i ho reparteix damunt les espatlles dels treballadors que, engabiats dins d’una roda d’hàmster, assistim amb impotència a la inevitabilitat de les caigudes. Un element que no depèn de nosaltres no pot formar part dels objectius que se’ns imposen!

L’empresari pot marcar uns determinats reptes, d’una manera objectiva, a canvi d’una determinada retribució variable. Però el que no és de rebut és deixar el nostre assoliment sotmès a una fluctuació constant –ara compleixes, ara no–, i menys encara en mans d’un tercer que en tot moment, fins al darrer minut de l’exercici, pot fer allò que tingui per convenient (només faltaria), i provocar una «caiguda de cartera» que, finalment, queda injustament carregada en el Deure del treballador i/o oficina.

Com que les «caigudes de cartera» figuren a damunt les regles que CaixaBank ha elaborat i imposat de manera UNILATERAL per als incentius, UOB ha decidit discutir les Bases «Dormir Tranquil» i «Assegurar la Tranquil·litat» 2024. –Prèviament, UOB ja havia presentar informe negatiu sobre tot el sistema d’incentius, per no haver estat pactat amb la representació legal dels treballadors.

Per tot l’anterior, i també perquè que a CaixaBank es donen per bons uns pactes de 2009 (ha plogut!), excloents, en matèria de negociació col·lectiva –exclusions que, sigui dit de passada, A BANKIA NO PASSAVEN–, UOB ha demanat una conciliació a davant de la Fundació SIMA. En aquest fòrum, primer, no s’exclou a cap ni un dels sindicats representatius; i, segon, l’empresa tendrà l’oportunitat de fer passes cap a una solució de justícia a aquesta qüestió, per al 2024 i en endavant!

Continuarà…

UOB, SEMPRE AL TEU COSTAT, FENT FEINA PER MILLORAR!