Plakat_mayakowski_gross

Detox (1)

Imatge: Cartel d'agitprop, creat pel poeta i pintor Vladímir Mayakovski: 
"1. Vols vèncer el fred? 2. Vols vèncer la fam? 
3. Vols menjar? 4. Vols beure? 
[Aleshores] Afanya't i uneix-te a les brigades de xoc del treball exemplar!"

Una delegada d’un sindicat majoritari es passeja per les oficines de les Illes Balears tot mostrant un gràfic de sectors i volent fer entendre que la força sindical d’UOB a Bankia no val res. I mostra el ‘quesito’ devora el del seu sindicat megalòman. Davant d’aquest comportament antisindical, podem dir vàries coses:

1a.- És xocant que aquesta delegada mostri (d’amagatotis) un diagrama de sectors ‘sindical’ de Bankia si UOB no ha participat mai (encara), en unes eleccions sindicals a Bankia. Per ventura ha fet una enquesta? O utilitza el diagrama que varen publicar quan es va conformar la mesa conjunta de l’ERO, després d’aplicar-nos als delegats provinents de BMN una ‘ponderació a la baixa’ amb l’objectiu de mantenir l’statu quo de majories? T’adones, camarada, que això seria una burda manipulació? T’adones que les properes eleccions seran ‘sense filtres’?

2a.- El missatge no és nou. A BMN ja varen utilitzar la mateixa tècnica d’agitprop. Els sindicats majoritaris deien que el nostre temps havia passat, que no pintàvem res, que calia votar-los a ells. El resultat dels pactes que varen signar els ‘majoritaris’ amb BMN, encara ara els patim: el trienni ‘volador’ (suspès per l’ERO 2013) que no arriba a aterrar mai; el ‘mutuo acuerdo’ del que la ITSS va dir que li sonava a frau de llei; l’entrada, fins a la cuina, en els nostres fons de pensions…

3a.- Teniu la teulada de vidre. L’empresa consultora dels sindicats majoritaris a nivell estatal ha estat l’assessora en tot el procés que ha provocat drenatge de drets consolidats dels partícips de Sa Nostra. El pla de pensions de Sa Nostra sempre havia estat en el vostre punt de mira ‘harmonitzador’. Però, calia extreure fons de les pensions dels companys en un escenari d’inevitables desvinculacions?

4a.- És molt curiós que UOB no pinti res des de que no som Sa Nostra, però que siguem presents a totes les meses de negociació. Entretant, altres delegats/delegades de Balears, brillan por su ausencia. Encara és més curiós que gràcies a UOB i als seus resultats electorals a BMN a les Illes Balears, la delegada en qüestió fos nomenada (i no va ser l’única, per cert) delegada de prevenció. Si la plantilla ens atorga de nou la seva confiança i revalidam la majoria al Comitè, per ventura hauríem d’actuar com aquells que, en altres indrets, passaren rodillo en aquests nomenaments? De què t’hauria servit el ‘quesito’ aleshores, camarada?

i 5a.- Les eleccions són per província i per centre de treball. Et feim coneixedora de la Llei i per això pensam que ho hauries d’explicar en les teves visites per no induir els treballadors que visites a malentesos! Explicau les coses bé, i també les coses que feis bé (que n’hi ha), i no haurem de tudar energies desintoxicant.